Πρόκειται πραγματικά για μία θαυματουργό σούπα!
Η σούπα του Ιπποκράτη -που οι Αμερικανοί γράφουν ότι εφευρέθηκε από τον Δρ Max Gerson, μάλλον επειδή πρόσθεσαν την πατάτα, καθώς πατάτες δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα- είναι μέρος της θεραπείας Gerson.
Η διατροφή Gerson έιναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος, η φυματίωση, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι αλλεργίες, τα έλκη, οι καρδιακές παθήσεις, η αρτηριοσκλήρωση, οι ψυχικές νόσοι, η νεφρική νόσος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αυτή είναι μια συνταγή σούπας που θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Συστατικά (Χρησιμοποιήστε οργανικά συστατικά όπου είναι δυνατόν):
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο
Εκτέλεση:
1 . Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά , τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε , σε μικρούς κύβους .
2 . Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα, όχι αλουμινένια.
3 . Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
4 . Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά , και τα ρίχνετε μέσα στο μύλο των τροφίμων / μπλέντερ . Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
5 . Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Πολτοποιήστε τη σούπα , ενώ είναι ζεστή , αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει .
6 Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ταιριάζει απόλυτα με την δίαιτα πρόληψης των 14 εβδομάδων.
Η διατροφή Gerson έιναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος, η φυματίωση, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι αλλεργίες, τα έλκη, οι καρδιακές παθήσεις, η αρτηριοσκλήρωση, οι ψυχικές νόσοι, η νεφρική νόσος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αυτή είναι μια συνταγή σούπας που θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Συστατικά (Χρησιμοποιήστε οργανικά συστατικά όπου είναι δυνατόν):
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο
Εκτέλεση:
1 . Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά , τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε , σε μικρούς κύβους .
2 . Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα, όχι αλουμινένια.
3 . Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
4 . Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά , και τα ρίχνετε μέσα στο μύλο των τροφίμων / μπλέντερ . Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
5 . Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Πολτοποιήστε τη σούπα , ενώ είναι ζεστή , αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει .
6 Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ταιριάζει απόλυτα με την δίαιτα πρόληψης των 14 εβδομάδων.
Δημοσίευση σχολίου