Το Μετάλλιο του Σταυρού στην επί 22 χρόνια πρόεδρο του συλλόγου μας κα Χριστίνα Μπαρλιά. (VIDEO) | ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.
BREAKING

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Το Μετάλλιο του Σταυρού στην επί 22 χρόνια πρόεδρο του συλλόγου μας κα Χριστίνα Μπαρλιά. (VIDEO)

 Ο δήμος Άργους Μυκηνών και ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος, απένειμε το Μετάλλιο του Σταυρού στην επί 22 χρόνια πρόεδρο του συλλόγου μας κα Χριστίνα Μπαρλιά. 
Όλες και όλοι εμείς, τα μέλη του συλλόγου "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", ευχαριστούμε από καρδιάς την Χριστίνα μας, για την προσφορά της, για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και το πείσμα της, την αγάπη της και το ήθος της! 
Της έχουμε από καιρό κι εμείς απονείμει, όλοι μας, το Μετάλλιο της Καρδιάς!


                                                    











 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
                                                        κας Χριστίνας Μπαρλιά

Η κα Χριστίνα Μπαλφούσια- Μπαρλιά γεννήθηκε το 1945 στην Κλειτορία Καλαβρύτων απόγονείς αγρότες.
Εκεί τελείωσε το Δημοτικό και το 6τάξιο Γυμνάσιο.
Το 1969 πήρε το δίπλωμα της μαίας από τη Σχολή Μαιών του μαιευτηρίου “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και αμέσως διορίσθηκε στην επαρχία σε Αγροτικά Ιατρεία.
Εκεί συνάντησε και παντρεύτηκε τον ιατρό Δημήτριο Μπαρλιά που στη συνέχεια έγινε Οφθαλμίατρος.
Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χαρίλαο και την Ευαγγελία.
Σήμερα ο Χαρίλαος είναι καταξιωμένος Ακτινολόγος και η Ευαγγελία μια ευαίσθητη Μουσικός που εργάζεται στην εκπαίδευση.
Το 1980 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Άργος. Ασχολήθηκε με τη Λαϊκή Επιμόρφωση του νομού και το 1984 επανατοποθετήθηκε σε θέση Μαίας στο Γ.Ν. Άργους, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009 σαν προϊσταμένη της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν εκπαιδεύτηκε σε θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού και εργάσθηκε στον Οικογενειακό Προγραμματισμό του Νοσοκομείου και το ΠΙΚΠΑ  Άργους, ενημερώνοντας τις γυναίκες και κάνοντας λήψεις test Παπανικολάου.
Το 1990 είχε το πρώτο κακό συναπάντημα με τον καρκίνο και χειρουργήθηκε στον “Άγιο Σάββα'.
Εκεί, μετά από μια επίσκεψη γυναικών με εμπειρία καρκίνου, που πήγαν να την υποστηρίξουν ψυχολογικά, πήρε την απόφαση της ίδρυσης του συλλόγου.
Αφού επέσρεψε και επανήλθε στην υπηρεσία, το 1991, έκανε την πρόταση για τη δημιουργία του συλλόγου  με σκοπό τη στήριξη ασθενών με καρκίνο, στο σύλλογο Μαιών, του οποίου ήταν μέλος του Δ.Σ.  Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και ο Σύλλογος “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ιδρύθηκε με τις ευχές όλων.
Το 1993 αφού διαπιστώθηκε ό,τι ο σύλλογος δεν ήταν λειτουργικός αποφασίσθηκε, με την εισήγησή της, η ανεξαρτητοποίησή του από το Σύλλογο Μαιών και η δημιουργία δικού του καταστατικού.
Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλοςκαι πρώτη πρόεδρος του συλλόγου εξελέγη παμψηφεί η και Μπαρλιά
Η κα Μπαρλιά παρέμεινε στη θέση της προέδρου μέχρι το 2015 όταν, λόγω νέας εισβολής της νόσου, παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου.
Η πρόεδρος όλα αυτά τα χρόνια, με την υποστήριξη των μελών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων υπηρέτησε πιστά τους σκοπούς του συλλόγου.
Σκοποί του συλλόγου ήταν:

1)      Η με κάθε τρόπο στήριξη των ασθενών με καρκίνο του νομού.
2)      Η πρόληψη της νόσου του καρκίνου, η προαγωγή της υγείας των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος.
                 Έχοντας θέσει τέτοιους στόχους, έπρεπε να ενημερώνεται συνεχώς. Ξεκίνησε λοιπόν να παρακολουθεί συνέδρια, ημερίδες, να έχει επαφές με γιατρούς, νοσηλευτές, να παίρνει ιδέες, να τις μεταφέρει στο σύλλογο και με την βοήθεια των συνεργατών της  να τις υλοποιεί.
                   Σκοπός της ζωής της πλέον είναι η στήριξη ασθενών με καρκίνο του νομού αλλά και η πρόληψη και η προαγωγή υγείας των πολιτών.
                 Έτσι γεννιέται και υλοποιείται το 1ο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Σχολή Υγείας, το
                  πρόγραμμα ΕΠΙΚ. Στο πρόγραμμα αυτό πήραν μέρος 1500 άτομα, στα οποία έγινε έλεγχος για χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL και ενημερώνονταν εάν έπρεπε να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, με σκοπό να αποφύγουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα της υπερχοληστερηναιμίας.

Παράλληλα τρέχει στα εργοστάσια  της περιοχής, ενημερώνει τις γυναίκες για την αξία της πρόληψης, προτρέποντάς τες να κάνουν το test PAP  αλλά και την αξία της αυτοεξέτασης των μαστών και του υπερηχογραφήματος.

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Administrator Σταυρος Nafplios

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.
Design by FBTemplates | BTT